Kasterlee keurt aangepast plan voor dorpskern goed

Op 23 maart 2011

"Er zaten een aantal onnauwkeurigheden in het dossier en die hebben we er alvast uitgehaald, want in bepaalde gevallen werd een verkeerde woordkeuze gemaakt. Daarnaast was er de vrees voor onteigeningen en bestaande gebouwen die zonevreemd zouden worden, maar deze mensen kunnen we geruststellen. Voor de afbakeningen van de verschillende zones hebben we ons in het nieuwe voorstel meer gebaseerd op de huidige perceelsgrenzen."

Gevels en daken

Ook over de beeldbepalende gebouwen was er heel wat te doen. "Ook hierin hebben we een duidelijke lijn getrokken. Aanvankelijk hadden we geopteerd dat alle zichtbare gevels en het dak hun uitzicht moesten behouden in de toekomst, maar nu is alleen de voorgevel en het dak van tel. Café De Druif verdween van de lijst, doordat er technische problemen zijn in de voorgevel, bij drie andere gebouwen was er administratief iets misgelopen en ook deze verdwenen van de lijst. We hebben zeker rekening gehouden met de bezwaarschriften en hebben gekozen voor een duidelijke lijn. We hebben meestal ook de adviezen van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening, Gecoro, gevolgd."

Zoals verwacht keurde de CD&V-N-VA meerderheid het nieuwe voorstel goed. Ze kreeg hierbij de steun van sp-a/Groen!. De andere oppositiepartijen, met Open Vld voorop, stemden tegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is