Positieve politiek

Op 7 november 2013

Om de terugkoppeling met de inwoners te maximaliseren zijn we aanwezig in onze mooie gemeente. Onze mandatarissen en bestuursleden zijn hier verankerd en bieden een luisterend oor voor inwoners en gemelde problemen en suggesties worden snel besproken en behandeld. Recent kon u ons nog vinden op de pompoenmarkt waar onze afdeling trakteerde op gratis bloembollen voor een bijenvriendelijke gemeente. Maar ook via onze volksenquête, nieuwsbrief, website, huis-aan-huisbladje en deze column staan we dichtbij onze achterban.

En resultaat blijft niet uit – als grootste oppositiepartij merken we dat de meerderheid niet ongevoelig is voor onze suggesties. De Ark Van Noë wordt na ons pleidooi niet zomaar losgelaten, maar er loopt een selectieprocedure voor kandidaten om dit prachtige recreatiedomein te redden. Op onze vraag wordt plots budget vrijgemaakt om de vloer in het Ligahof te renoveren – iets waar OKRA en Libalforte al jaren vruchteloos naar hengelden. Onze partij overtuigde de CD&V van de drugproblemen in onze gemeente via cijfermateriaal opgevraagd bij de politieraad. Voor de akoestische problemen in de buitenschoolse kinderopvang in Lichtaart juichen we snelle oplossingen toe maar vragen ook dat de gemeente de verantwoordelijken hiervoor aanduidt en lessen trekt, zodat de burger bij toekomstige projecten niet opnieuw opdraait voor ondoordacht beleid. We reiken ook geregeld pijnloze besparingsmaatregelen aan – zoals een bundeling van de polissen, samenaankoop van strooizout of een bescheidenere dienstwagen.

Gesproken over besparingen merken we op dat we als oppositiepartij meer op ons palmares hebben dan bepaalde schepenen, wiens bevoegdheden perfect verdeeld hadden kunnen worden over de overige schepenen. Als inwoners betalen we van deze overbodige schepen rechtstreeks de rekening. Materiaal om over na te denken volgende keer in het stemhokje…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is