Bescherm het groen in Kasterlee!

Op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Milieu

Kasterlee is een gemeente met veel natuur en bossen. De grootste fout die het gemeentebestuur kan maken is al dat groen als vanzelfsprekend beschouwen en er niet voor opkomen. Zo heeft er in de Mezenstraat in Lichtaart op een aantal kavels een enorme kaalkap plaats gevonden. Nochtans bevinden deze gronden zich in woonparkgebied en gelden daar strikte regels rond het rooien van bomen.

Het gemeentebestuur erkent dat er daar volop overtredingen gemaakt zijn, maar doet voor de rest niet veel, buiten met een beschuldigende vinger wijzen naar andere mensen en organisaties. Om dit soort van toestanden in de toekomst te vermijden, stellen wij dan ook voor om met een waarborg te werken bij het uitreiken van bouwvergunningen. Mensen die zich niet aan de voorschriften houden wat het kappen van bomen betreft, zijn hun hele waarborg kwijt en zullen daarbovenop ook nog beboet worden. De laksheid van het gemeentebestuur in dit soort van dossiers zorgt dagelijks voor het verdwijnen van bomen en bos in onze gemeente.

Kasterlee is een groene gemeente, maar we hebben geen enkele garantie dat die bossen en natuur er binnen 50 jaar nog gaan zijn. Een CD&V-minister heeft eens gezegd dat de enige functie van een boom is om gekapt te worden. Het gemeentebestuur trekt deze uitspraak blijkbaar door in hun beleid, maar wij zullen als N-VA blijven ijveren en strijden voor het behoud van de fauna en flora in onze gemeente. Stop de kaalkap!


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is