Onze gemeente slibt dicht!

Op 11 oktober 2017, over deze onderwerpen: Openbare werken & Verkeer, Veiligheid

Het zal u als inwoner niet ontgaan zijn dat er op dit moment wegenwerken aan de gang zijn op Poederleesteenweg en Tielensteenweg. Verder zal ook de Goorseweg (wederom) open worden gelegd, en zal de Poederleesteenweg na de huidige werken nogmaals worden onderbroken om gescheiden fietspaden aan te leggen.

Nu is er natuurlijk onderhoud nodig aan de rijbanen, en dergelijke grote werken gaan altijd wel gepaard met ongemakken. Toch lijkt het nu dat men van de ene werf naar de andere rijdt, en worden er vragen gesteld over de planning.

En net dat is het wat het schepencollege de voorbije maanden heeft nagelaten met betrekking tot de werken in onze gemeente: planning, visie en communicatie. Een mooi voorbeeld was het herschilderen van wegmarkeringen op de Tielensteenweg, 2 dagen alvorens de ganse rijbaan werd uitgebroken. Bij monde van de schepen voor Openbare Werken verschuilde het schepencollege zich achter de aannemer die plots het plan van aanpak zou hebben gewijzigd. Nu kan dit natuurlijk gebeuren, maar het gemeentebestuur had dan toch zeer eenvoudig kunnen laten weten dat de nieuwe wegmarkeringen niet meer nodig waren, aangezien de baan 2 dagen later opengebroken zou worden.

Ook de omleiding die werd ingevoerd voor de werken op de Tielensteenweg leek eerder op haastig knutselwerk. Nochtans werd er reeds in augustus op de gemeentelijke website melding van deze werken gemaakt. Drie dagen voor de aanvang van de werken dienden echter nog aanpassingen aan de omleiding te gebeuren, dit nadat onze N-VA-mandatarissen de bezorgdheden van enkele burgers hadden overgebracht aan de gemeente. De omleiding voor vrachtwagens liet nog veel langer op zich wachten. Ondertussen waren de werken wel al begonnen en dokkerden de vrachtwagens lustig door de Molenstraat, laverend tussen fietsende jeugd op weg naar het sportcomplex.

Als het schepencollege iets meer visie had gehad, dan had men eerst de verkeersknoop rond de sportterreinen in de Molenstraat aangepakt, iets wat men eigenlijk al voor deze zomer had beloofd. Dan had er een toegang tot het sportcomplex geweest ter hoogte van de Driesstraat en had de sportende jeugd van Tielen niet meer moeten fietsen over de drukke Molenstraat. De verkeersdrukte aan de Molenstraat is al jaren een probleem, maar blijkbaar waren er eerst de werken aan de Tielensteenweg, en bijhorende omleiding in de Molenstraat, nodig om het gemeentebestuur (hopelijk) tot actie aan te zetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is