Reactie op open brief van CD&V Kasterlee aan Yoleen Van Camp

Op 17 december 2015, over deze onderwerpen: dorpskern, Milieu, Veiligheid

Beste CD&V Kasterlee

De betrokken schepen heeft inderdaad contact opgenomen en beweerde geen enkele commerciële betrokkenheid in dit te dossier te hebben. Uit nazicht van de website van CD&V Kasterlee en het Staatsblad blijkt dat de betrokken schepen een mestverwerkingsbedrijf uitbaat, waarvan de maatschappelijke zetel op zijn thuisadres staat. Meer nog, de betrokken schepen heeft dat mestverwerkingsbedrijf samen opgericht met onder andere de aanvrager van de megavarkensstal in Kleinrees, die tevens de broer is van een andere schepen.

Net voor die megavarkensstal in Kleinrees wordt tégen de eigen CD&V beleidsplannen en tegen zo'n 300 bezwaarschriften in, toch een positief advies gegeven door het CD&V schepencollege. Wij vragen ons af waarom CD&V Kasterlee in dit dossier afwijkt van de eigen beleidsplannen en geen rekening houdt met de vele bezwaarschriften? De Kastelse bevolking vraagt zich dat ook af.

U schrijft dat de inhoud van ons artikel niet overeenkomt met de realiteit maar weerlegt geen enkel feit. Welk deel klopt er volgens u niet? Dat horen we graag. Het is in uw column dat er onwaarheden staan; het voorzitterschap van de deputatie rust bij de gouverneur, Cathy Berx, en niet bij de N-VA, zoals u schrijft.

Het is vervelend dat CD&V Kasterlee de Vlaamse regelgeving niet volgt, die stelt dat er bij de milieuvergunningsaanvragen door het schepencollege rekening gehouden moet worden met planologische bezwaren. En nog vervelender is dat u daardoor teleurgestelde reacties oogst van de Kastelse bevolking, die dit soort politiek beu is. We begrijpen uw frustratie. Maar in plaats van de oppositie, die dit louter feitelijk naar buiten brengt, monddood te willen maken en integere personen zoals federaal parlementslid Yoleen Van Camp persoonlijk te gaan viseren, zou u beter de hand in eigen boezem steken. U zou beter voortaan de regels volgen, voor iedereen, in elk dossier, zonder uitzonderingen. Dat is het soort politiek waar wij, N-VA, in geloven en aan doen.

N-VA Kasterlee

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is