Sterrenbomen in Groot-Kasterlee

Op 10 december 2023, over deze onderwerpen: Sociale zaken

N-VA Kasterlee plaatste het item rond Sterrenbomen op de politieke agenda. We zijn blij dat de meerderheid dit mee heeft opgepikt in onze gemeente.

De gemeente Kasterlee neemt deel aan de Koesterweek van het Berrefonds en steunt hiermee ouders die een kind hebben verloren. Bij sterrenbomen op drie locaties kunnen gezinnen in alle rust rouwen. 

De Koesterweek van het Berrefonds vindt plaats van vrijdag 8 december tot vrijdag 15 december. Het Berrefonds ondersteunt al vijftien jaar families die een kind hebben verloren. Het lokaal bestuur hees vrijdagochtend de Koestervlag aan het gemeentehuis.

Op drie locaties introduceert de gemeente ook sterrenbomen. Oppositiepartij N-VA plaatste eind juni dit initiatief op de politieke agenda. “We willen deze ouders en hun naasten graag een plek geven waar ze kunnen bezinnen, waar ze in alle rust kunnen rouwen en waar ze troost vinden. Daarom duiden we drie bomen als sterrenboom aan”, zegt Rob Guns (CD&V), schepen van Bosbeheer in Kasterlee. “Voor Kasterlee wordt dit de tamme kastanje op het pleintje in Hinghoeven. In Lichtaart zal de tulpenboom op het pleintje aan Molenspoor en Schoolstraat een sterrenboom worden. De omgeving van de lindeboom op het pleintje in de Eigenaarsstraat in Tielen wordt ook een plek om te rouwen en herdenken.”

Als afsluiter van de Koesterweek organiseert het Huis van het Kind op dinsdag 19 december om 19.30u de lezing Te klein om te blijven, te groot om te vergeten in het ontmoetingscentrum Lichtaart. Inschrijven voor de lezing kan tot 14 december via e-mail. (bvdl)

huisvanhetkind [at] kasterlee.be

https://www.gva.be/cnt/dmf20231207_95594703

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is