Wie beslist over lot kazerne Tielen?

Op 5 oktober 2016

In De Postiljon van vorige week kon u een tekst lezen, geschreven door onze burgemeester, over de eventuele sluiting van de legerkazerne in Tielen. Aangezien die tekst een aantal feitelijke onjuistheden bevatte, wil ik hieronder toch graag wat zaken recht zetten.

De beslissing over de toekomst van de kazerne in Tielen zal NIET genomen worden door minister Vandeput, in tegenstelling tot wat onze burgemeester schreef. Minister Vandeput heeft namelijk die bevoegdheid niet. Deze beslissing zal genomen worden door de voltallige ministerraad, waar ook CD&V in zit. We kunnen begrijpen dat de burgemeester dit niet graag zegt of hoort, maar de waarheid heeft haar rechten. Mocht het dus tot een eventuele sluiting van de kazerne in Tielen komen, dan zal dit met instemming en goedkeuring zijn van de partij van onze burgemeester, CD&V dus.

Wij doen bij deze dan ook een oproep aan onze burgemeester om in Brussel bij zijn ministers te lobbyen om zeker vol in te zetten op het open houden van de kazerne in Tielen. Zoals u weet zit onze burgemeester namelijk ook in het Vlaams Parlement en heeft hij altijd gezegd dat hij de functie van parlementslid en burgemeester wil combineren om zo in Brussel voor Kasterlee te kunnen opkomen. Wel, tijd om dit dus ook in daden om te zetten en er voor te zorgen dat CD&V niet zal meegaan in het opdoeken van de para’s in Tielen.

Wij vanuit N-VA Kasterlee hebben in elk geval de voorbije weken niet stil gezeten en hebben ons uiterste best gedaan om onze minister van Defensie er van te overtuigen de kazerne in Tielen open te houden. We zullen ook niet stoppen met hem duidelijk te maken waarom deze kazerne en deze para’s voor onze gemeente van groot belang zijn. We hopen dan ook dat onze burgemeester zijn duit in het zakje doet en ook bij zijn partij zal pleiten voor het open houden van de kazerne, want laat 1 ding duidelijk zijn: wat de beslissing ook moge zijn, het zal een beslissing zijn die genomen en goedgekeurd is door de 4 politieke partijen uit de federale regering, en dus ook door CD&V.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is