Als het regent in Turnhout, druppelt het dan ook in Kasterlee?

Op 22 april 2012

 

Typisch voor deze, oorspronkelijk grootstedelijke, problemen is dat ze uitdeinen. Het begon in Brussel en Antwerpen, maar ondertussen kampen zelfs de ons omringende steden, Geel en Turnhout, met deze plaag. Er moet dan ook tijdig voor gezorgd worden dat het in Kasterlee nooit zover zal komen.

 

HET GEMEENTEBESTUUR MOET INGRIJPEN

 

Het klopt dat de gemeenten niet over alle bevoegdheden beschikken om deze problematiek aan te pakken. Maar dat wil niet zeggen dat men als gemeentebestuur niets kan doen. Denken we maar aan het hard aanpakken van overlast door middel van gemeentelijke administratieve sancties of door meer wijkagenten in te zetten op straat.

 

FALENDE FEDERALE OVERHEID

 

Ook de asielproblematiek dreigt, door het falende migratiebeleid dat de traditionele partijen op federaal vlak voeren, extra druk te leggen op gemeenten zoals Kasterlee om asielzoekers op te vangen. Mensen in goede verstandhouding laten samenleven is nooit een evidentie, maar een werk van elke dag. Als we dan zien dat enkele politieke partijen in Kasterlee op de gemeenteraad voorstellen om de kerken van Kasterlee, Lichtaart en Tielen open te stellen voor asielzoekers kunnen we maar een zaak vaststellen: het falende asielbeleid is wel degelijk een thema bij deze gemeenteraadsverkiezingen, tot spijt van wie het benijdt!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is