N-VA Kasterlee

U bent hier

N-VA Kasterlee neemt camping op de korrel

Op 26 september 2012

Tientallen arbeiders van Oost-Europese afkomst verblijven in chalets op camping Fauwater te Kasterlee. Ze werken op verschillende plaatsen in de omgeving. 

Volgens N-VA Kasterlee is de camping in recreatiegebied gelegen en moet ze niet dienen als goedkope verblijfplaats voor arbeiders die er langer zouden verblijven dan hun verblijfsvergunning hen toelaat.

Volgens N-VA zouden de arbeiders veel rommel achterlaten in de omgeving van de camping. Voorbijgangers en joggers zouden zich volgens de partij niet echt veilig voelen wanneer ze er 's avonds passeren.

Uitbater Barnhy Van Loon voelt zich geviseerd: 'Wij krijgen hier zo vaak controle dat je zou gaan denken dat men ons op de één of andere wijze toch iets wil aanwrijven. Deze arbeiders dragen bij tot de Belgische economie'.

Over de al dan niet geldige verblijfsvergunningen van de arbeiders zegt Van Loon dat zij conform een Europese regelgeving 'in balans' een tijd in eigen land en in België verblijven. Op de vraag van N-VA waar deze werkwijze en de arbeiders geregistreerd staan, bleef Barnhy Van Loon het antwoord schuldig.

Feit is dat deze zaak erg complex is. Er zijn heel wat instanties bij betrokken. Volgens iemand die van dichtbij de zaak volgt, kijken teveel verantwoordelijke instanties op bepaalde momenten liever de andere richting uit dan het probleem echt aan te pakken.

Burgemeester Ward Kennes erkent dat dit een heikele zaak is, waar hij de nodige aandacht aan besteedt. Maar hij wenst nu niet dieper op de zaak in te gaan. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is