“Geef onze gemeenten de kerstverlichting die ze verdienen”

Op 21 december 2017, over deze onderwerpen: dorpskern

N-VA Kasterlee heeft gisteren (dinsdag) op de gemeenteraad aan het schepencollege gevraagd om tegen de volgende kerstperiode een plan uit te werken waardoor er in alle 3 onze deelgemeenten een mooie en sfeervolle kerstverlichting hangt. Momenteel is enkel Lichtaart in een mooi kerstkleedje gestoken, terwijl Kasterlee en vooral Tielen achterwege blijven. “Wij vinden alle 3 onze deelgemeenten even belangrijk, terwijl je nu het gevoel krijgt dat 2 van onze 3 deelgemeenten aan hun lot worden overgelaten,” aldus N-VA Kasterlee.

In Kasterlee is het al jaren zo dat de UNIZO afdelingen van de deelgemeenten verantwoordelijk zijn voor het ophangen van de kerstverlichting. Vanuit de gemeente is er een heel aantal jaar geleden wel eens een beperkt bedrag gegeven aan de 3 UNIZO’s waarmee ze (nieuwe) kerstverlichting konden aankopen.

“Dat zorgt dus voor de absurde situatie waarbij je in het centrum van Tielen amper iets hebt hangen, terwijl in Lichtaart de plaatselijke UNIZO afdeling, met eigen middelen, schitterend werk heeft geleverd. Het is niet logisch dat de 3 dorpscentra in onze gemeente zo fel verschillen qua kerstverlichting, van heel knap zoals in Lichtaart tot heel beperkt zoals in Tielen,” aldus Guy Peeters, Tielenaar en ondervoorzitter van N-VA Kasterlee.

Vandaar volgend voorstel van N-VA Kasterlee gisteren op de gemeenteraad: “We hebben aan het gemeentebestuur gevraagd om eens te berekenen hoeveel het zou kosten aan onze gemeente om in elk van de 3 deelgemeenten zelf te moeten instaan voor het aankopen en het plaatsen van de kerstverlichting. Het bedrag dat ze per deelgemeente uitkomen, kunnen ze dan aanbieden aan de plaatselijke UNIZO afdeling met de vraag of zij dat bedrag willen aanwenden voor het aankopen en plaatsen van die verlichting. Indien er een UNIZO afdeling zegt dat ze daar bijvoorbeeld geen tijd of interesse voor hebben, dan zal de gemeente dat bedrag dus zelf aanwenden om voor de kerstverlichting in het straatbeeld te zorgen. Op die manieren ondersteunen we onze UNIZO afdelingen die zich hier graag mee willen bezig houden en hebben we tegelijkertijd een alternatief voor de deelgemeente(n) waarvan de UNIZO afdeling geen tijd of middelen heeft om voor kerstverlichting te zorgen,” aldus Bart Van Ossel, die het punt gisteren op de gemeenteraad bracht. Het gemeentebestuur liet weten dat ze in het voorjaar met de 3 UNIZO afdelingen zou samen zitten om de situatie te bekijken naar volgend jaar toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is